NEWS

Recoordinate, Digiview och Remotion går samman under det ny-lanserade varumärket Remotion

Group photo of strategic people working at Remotion

NEWS

Recoordinate, Digiview och Remotion går samman under det ny-lanserade varumärket Remotion

Stockholm, 7 juni, 2023

I en marknad där företag möter större komplexitet och konkurrens inom digitalisering, AI-teknologi och agilitet lanseras nu Remotion – resultatet av sammangåendet mellan de tre välrenommerade konsult- och byråverksamheterna Recoordinate, Digiview samt Remotion.

Efter en tid av samarbete har de starka synergier som finns mellan Recoordinate, Digiview och Remotion nu förenats under det nya och gemensamma varumärket Remotion. Den nya verksamheten ämnar till att hjälpa såväl nordiska som globala företag att genom hela sin digitala transformation bli data-drivna och kundcentrerade organisationer – hela vägen från strategisk riktning till implementation.

“Våra kunder har utmaningar med att förändra sin affär samtidigt som de behöver leverera tillväxt och resultat. Våra tjänster inom Digital Lead Management, Omni-Channel Personalization, Business Agility, Performance Marketing och Creative Performance hjälper dem att adressera dessa utmaningar och hantera komplexiteten samt höga krav på kundupplevelse. Från förbättrade arbetssätt till att driva tillväxt och optimera resultat såväl digitalt som organisatoriskt, nu kan vi erbjuda våra kunder en helhet som marknaden inte sett tidigare – med våra utvecklade metoder och full transparens.” – Axel Rinaldo, VD på Recoordinate numera Remotion

Nya Remotion har internt genomgått en agil transformation under de senaste 6 månaderna, där verksamhetens 50 medarbetare nu levererar inom värdeströmmarna “Growth”, “Performance” och “Agility” samt är organiserade inom kompetenshubbarna Management Consulting, Omni Performance & Analytics, Marketing & Project Management, Agile WoW och Content & Creative.

“Vi är stolta över att slås samman med Recoordinate och Digiview, vilket kommer att ta vårt erbjudande till nya höjder. Genom att kombinera våra styrkor skapar vi en sömlös och attraktiv upplevelse för våra kunder och utökar vår kundportfölj på ett helt nytt sätt”Per Willebrand, VD på Remotion

“Nu kan vi bättre möta våra kunders utmaningar och tillväxtambitioner och slutligen kunna bidra med ännu mer värde. DigiViews mission har sedan starten varit att utmana marknadsföringsbranschen (i synnerhet media) och detta kommer vi fortsatt kunna göra även framåt.” Andreas Bengtsson, VD på DigiView

För närvarande är Remotion stationerade på både Sveavägen 59 och Parmmätargatan 7 i Stockholm – men ambitionen är att flytta in i en och samma lokal i närtid. Axel Rinaldo, tidigare VD på Recoordinate, blir verkställande direktör på Remotion. 


Om ny-lanserade Remotion

Remotion är en svensk konsult- och byråverksamhet med bas i Stockholm. Företaget är en helhetsleverantör för konsulttjänster inom digital affärsutveckling, digital marknadsföring och agil transformation. Tillsammans omsatte de medgrundande företagen till Remotion (Recoordinate, Digiview och Remotion) 111 miljoner under 2022.  

 

Om Recoordinate

Recoordinate grundades 2010 av Anders Grahn och Axel Rinaldo. Konsultverksamheten erbjuder tjänster inom digital affärsutveckling, agila transformationer, marketing automation och AI. I Recoordinate’s portfolio hittar vi bl.a. uppdragsgivare som SJ, ICA, Trygg Hansa, Electrolux och IF Försäkring. År 2022 omsatte Recoordinate 50,4M SEK med en vinstmarginal på 16%. 

 

Om Digiview

Digiview grundades 2020 av Andreas Bengtsson, Felicia Holte och Sofia Vinsa – vid tillfället blev de även en del av Recoordinate Group. Byråverksamheten erbjuder tjänster inom digitala och traditionella medieköp, innehållsproduktion, strategi, AI och digital analys. I Digiview’s portfolio hittar vi bl.a. uppdragsgivare som PwC, Vattenfall, Filmstaden och Office Depot. År 2022 omsatte Digiview 22,8M SEK med en vinstmarginal på 11,45%.  

 

Om Remotion

Remotion grundades 2016 av Per Willebrand och Hannes Bünger. Konsultverksamheten erbjuder tjänster inom digitalisering, management consulting och omni-kanals personalisering. I Remotion’s portfolio hittar vi bl.a. uppdragsgivare som Adlibris, Easypark, Coop och Securitas. År 2022 omsatte Remotion 37,9M SEK med en vinstmarginal på 24,5%.  

 

Är du nyfiken på Remotion och hur vi kan hjälpa till, varmt välkommen att kontakta oss!